Panel

Med panel från Håknäs skogsförädling kan du skapa värme och trivsel i dina rum. Panel i massivt trä är tidlöst och kan andvändas både i tak och på vägg. Välj stil och uttryck vid val av profiler på panelen. Att använda trä i ett badrum är att rekomendera då trät har en naturlig förmåga att ta hand om fukten.
Beroende på hur du spikar väggpanelen kan du förändra ditt rum. En stående panel ger ett rum med känsla av högt i tak medans en liggande panel gör att rummet ser längre ut.
En snygg fondvägg går att göra i egen stil. Bröstning även kallad boasering med tillhörande bröstlist är vanlig i sovrum,hall och kök. Detta sätt att beklä väggar ger en trevlig karaktär i rummet.
Inte att förglömma att välja rätt bredd på panelen i förhållande till rummet.

Bastupanel 01

• Dimension 13x70

Många drömmer vi om en egen bastu. Här är materialet som förändrar drömmen till verklighet! I en bastu krävs det att man använder rätt träslag. Detta rum med växlande temperatur och luftfuktighet är en riktig panel ett självklart val. Hos Håknäs skogsförädling använder vi oss av gran i panelen.

dubbelfaspanel-03

Dubbelfaspanel 03

• Dimension 13x70

En gammal traditionella panel som passar i nya som gamla stilar. Passar till de mindre rummet. Ger en mjuk och trivsam känsla.Passar utmärkt som bröstning

dubbelfaspanel-04

Dubbelfaspanel 04

• Dimension 13x95

En gammal traditionella panel som passar i nya som gamla stilar. Passar till de större rummen. Ger en mjuk och trivsam känsla. Passar utmärkt som bröstning.

Faspanel 05

• Dimesion 13x95

En vanlig panel för de flesta rummen. Ger en enkel stil. För väg. Passar utmärkt som bröstning.

Faspanel 06

• Dimesion 13x120

En vanlig panel för de flesta rummen. Ger en enkel stil. För väg. Passar utmärkt som bröstning

Takpanel 07

• Dimension 20x120

Dessa faspaneler är tillverkade för tak men går även att sätta som väggpanel. Montera takpanelen så att ljuset från fönstret faller längst med brädorna. Spikning är bästa metoden för att montera din panel. Spiken bör vara tre gånger panelens tjocklek. Att tänka på är att ha rätt bredd på panelen i förhållande till rummets storlek

Takpanel 08

• Dimesion 20x145

Dessa faspaneler är tillverkade för tak men går även att sätta som väggpanel. Montera takpanelen så att ljuset från fönstret faller längst med brädorna. Spikning är bästa metoden för att montera din panel. Spiken bör vara tre gånger panelens tjocklek. Att tänka på är att ha rätt bredd på panelen i förhållande till rummets storlek.

Takpanel 09

• Dimesion 20x170

Dessa faspaneler är tillverkade för tak men går även att sätta som väggpanel. Montera takpanelen så att ljuset från fönstret faller längst med brädorna. Spikning är bästa metoden för att montera din panel. Spiken bör vara tre gånger panelens tjocklek. Att tänka på är att ha rätt bredd på panelen i förhållande till rummets storlek.

Norskpanel 10

• Dimension 13x120

En väggpanel med lite äldre stil och profil. Passar som boaserings panel.

Pärlspont 11-14

• Flera alternativ, klicka för att se fler

Den traditionella pärlsponten finns i såväl gamla som nya hus. En mycket populär panel som går att sätta både på vägg och i tak. Finns i fura, blånad fura, al och björk.Inte ovanlig i boasering-bröstning i kök, badrum relaxrum, hall eller varför inte sovrum.

Stockpanel 15

• Dimension 20x120

Stockpanel ger ditt hus ett utseende likt en timmerstuga. Stockpanel används liggande. Går även att använda som utomhuspanel.

Timellpanel vägg och takpanel16

• 13x95 mm - Furu
• 13x120 mm - Furu
• 13x120 mm - Gran
• 20x170 mm - Furu
• 20x120 mm - Furu

En slät panel utan profiler där man kan använda båda sidorna. En hyvlad sida och en sida klyvyta. För de stilrena rummet som passar mycket bra till funkis stil. Går även att använda som takpanel.

locktak

Lock takpanel i allmoge 17

• Dimension 20x170

Traditionell äldre locktak. Passar i de äldre husen som vill behålla stilen men även för de nya stilrena huset. Denna takpanel är bredare än den släta lockpanelen med en allmogeprofil som ger taket ett vackert liv och med den äkta träpanel känslan. Montera locktaket så att ljuset från fönstret faller längst med brädorna. Spikning är bästa metoden för att montera ditt lockpanel tak. Spiken bör vara tre gånger panelens tjocklek. Att tänka på är att ha rätt bredd på panelen i förhållande till rummets storlek.

Lock takpanel slät 18

• Dimension 20x145

Traditionell äldre takpanel som är vanlig även nu för tiden. Passar i de äldre husen som vill behålla stilen. Montera takpanelen så att ljuset från fönstret faller längst med brädorna. Spikning är bästa metoden för att montera din panel. Spiken bör vara tre gånger panelens tjocklek. Att tänka på är att ha rätt bredd på panelen i förhållande till rummets storlek.